Möjligheter & karaktär

En sober oas i en livfull stadsdel

Byggnaden möjliggör ett eget tempo, en egen puls, som harmonierar med staden utanför. Här finns inbyggda oaser och en grön innergård för rekreation. Lägg därtill utvalda premiummaterial, moderna funktioner, klassisk arkitektur och stora ljusinsläpp genom teakinfattade fönster, så uppstår en säregen och sofistikerad stil som vi kallar tidlöst sober. Huset har på det viset ett eget flöde, en egen rytm som ger energi och inspirerar till nya samarbeten och möten. Precis som storstaden själv.

TIDLÖST SOBER

Grev Tureplan är en klassisk byggnad med historia och själ sprungen ur en funktionell och tidlös svensk 30-tals arkitektur, så kallad ”Swedish Grace”. Ett självständigt och självsäkert hus med unika kvaliteter. Bakom den klassiska fasaden, klädd i ursprunglig Ekebergsmarmor, finns en väl bevarad interiör byggd med noggrant utvalda premiummaterial och ett omsorgsfullt hantverk.

Byggnaden har en sofistikerad elegans som på ett stilsäkert sätt lyfts fram i renoveringen. Ett hus som med sin funktionella disposition och enkla elegans känns lika självklart idag som då det uppfördes.

MODERN MÖJLIGGÖRARE

Grev Tureplan erbjuder toppmoderna funktioner och tekniklösningar i en klassisk miljö. Husets disposition och flöde med de sammanbundna våningsplanen, vackra utsikter, generösa ytor, historiska rum och sociala platser skapar en unik potential för en verksamhet som ARC att skapa visioner för framtiden.

Här bjuds en originell öppenhet i arkitektur och känsla, där den gröna innergården ger möjlighet till möten och gemensamma samlingar.

Huset inspirerar att blicka framåt och samtidigt vara en del av historien. Här finns utrymme för innovation och
visioner i en medveten och hållbar kontext.

En sober oas i en livfull stadsdel

Mitt i stadens puls finns här ett märkbart lugn

Både platsen och huset bildar en unik oas i de livfulla kvarteren. Från utsidan en klassiskt stram marmorbyggnad. På insidan en välkomnande och stilren interiör med harmoniska proportioner och flöden. Här har vi återbrukat och varsamt renoverat, lyft fram de klassiska och unika särdragen och bidragit till husets långsiktighet genom hållbara val.

Kvaliteter som en grön innergård, som endast disponeras av hyresgästen med direkt access, är lätt att utnyttja för rekreation och sociala aktiviteter. Övre våningsplan ger vidsträckt utsikt, kungsbalkonger, loungeytor och effektiva arbetsplatser med generös takhöjd, vilket i sin tur skapar variation och ger energi.

Innergården ger inte bara ro genom sin grönska, även konstverket Afrodite av Nils Sjögren bidrar till själslig rekreation. Sjögren var den ende som Carl Milles kunde tänka sig som sin egen vikarie och efterträdde också Milles som professor på Kungliga Konsthögskolan.

Urval av husets unika möjligheter

Välkommen till

GREV TUREPLAN

Cykelrum

Där du kan låsa in din juvel.

Bottenvåning

Butiker, restauranger, liv och rörelse. Mot Birger Jarlsgatans alla butiker och Grev Turegatans restauranger.

Entré

Pampig och tidsenlig 30- tals entré smyckad med historisk konst. Torget framför med Eldhs fontän är upprustat och har nya bänkar. Ett nytt landmärke.

Ljusgården på 1 trappa

Takljus- kupoler och rejäl takhöjd. Möjlig som matsal, öppna arbetsplatser, friskvård och/eller sociala tillfällen. En funktionell och karaktärsfull yta med en trappa som binder samman med gårdsplanet ovanför.

Gården 2 tr

Gårdsrummet är en unik och skön oas, som kontrasterar mot livet utanför. Med en porlande fontän och klassisk skulptur, Afrodite, är det en vacker plats att se på från de övre våningarna, och förstås en fantastisk plats att vistas på för en rofylld paus eller ett spännande möte. Bästa platsen för idéer och kreativitet?

Stadsvyn mot Birger Jarlsgatan

Våningsplan med stora möjligheter, unika tidsenliga detaljer och konstnärliga snickerier. Lägg därtill stora ljusinsläpp som ger energi och skapar rymd.

”Direktionsvåningen”

Generös takhöjd i den gamla direktionsmatsalen och en magisk vy över staden. Det mest unika rummet med sin kungsbalkong på 70 meter. Här kan man sitta med staden som kuliss. Privat och insynsskyddad. Fri utsikt över stad och vatten. Diskret indragen från gatan och med en längsgående balkong.

Konferensrum med elegans och utblick

Välkommen till detta historiska rum ”Styrelserummet” med ett fantastiskt ljusinsläpp och en magisk kungsbalkong. Utrustat med de senaste tekniklösningarna och inrett med medvetna premiummaterial.

Ett hus med flöde, energi och lugn

Med direkt tillgång till en innergård är det lätt att växla tempo. Våning 1 och 2 binds samman av en trappa och möjliggör gemensamma sociala ytor. Stora ljusinsläpp och en rejält tilltagen social yta bidrar till puls och naturliga tempoväxlingar. Lugn och energi på samma gång.

Social yta på 1463 kvm i ett plan med många funktioner

Den stora ytan en trappa upp har många möjligheter. Den ljusa och rymliga ytan lämpar sig till allt från stora samlingar och konferenser, till fria arbetsytor och mindre möteslounger.

Fokus, arbete och kreativitet

Med sina sammanhängande ytor och många fönster är kontorsytorna på Grev Tureplan flexibla och enkla att anpassa för olika verksamheter. De sammanhållna och väl valda kvalitetsmaterialen ger en fin inramning till både öppna landskap och egna rum.